Uitzending
Nieuwsuur - 12-4-2019

12-4-2019

Nieuwsuur

520 x bekeken | 0 reacties
6
Eneco in de verkoop
De groenste van de grote energiebedrijven staat in de verkoop. Binnen een jaar tijd moet de verkoop van Eneco geregeld zijn. Het bedrijf is nu nog in handen van 44 gemeenten. De belangstelling is volgens geruchten groot, maar tot nu toe hebben slecht twee potentiŽle kopers zich bekendgemaakt. Oliegigant Shell en pensioenuitvoerder PGGM willen het energiebedrijf samen opkopen. De andere kandidaat is 'Den Haag Fossielvrij', een groepje Haagse activisten.

Sudan vreest nieuwe machthebber
Na maanden van volksprotesten is president Omar al-Bashir aan de kant gezet. Hoewel veel mensen blij zijn met het gedwongen vertrek, vrezen ze voor het militaire bewind dat nu aan de macht lijkt te zijn. Dan gaat het om minister Awad ibn Ouf van Defensie. Hij lijkt de nieuwe voorlopige machthebber en verklaarde dat er een tweejarige overgangstermijn komt waarin een militaire raad het voor het zeggen heeft. Maar de bevolking heeft er weinig vertrouwen in. We spreken Sudanezen in Nederland.

Nederlands succes bij World Press Photo
De Nederlander Pieter ten Hoopen wint in de categorie Story of the Year met zijn beeld van de vluchtelingenkaravaan uit Honduras, waarin duizenden vluchtelingen naar Mexico liepen. 'De serie vertelt over hoop en wat hoop echt betekent', aldus de jury.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 12 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie