Uitzending
Nieuwsuur - 5-4-2019

5-4-2019

Nieuwsuur

345 x bekeken | 0 reacties
6
Wel of geen uitstel brexit?
Het is bijna drie jaar geleden dat de Britten besloten uit de EU te stappen. Vandaag lijkt het erop dat ze gewoon mee gaan doen met de Europese verkiezingen, volgende maand. De correspondenten Tim de Wit (Londen) en Frank Renout (Parijs) praten ons bij.

Huisartsentekort op het platteland
Er zijn veel openstaande vacatures voor huisartsen en patiŽntenstops bij huisartspraktijken. Het vinden van een opvolger is moeilijk. In verschillende delen van Nederland is het probleem aanzienlijk. Wij zijn gaan kijken in Zeeland, want daar is het tekort het grootst.

Grote steden zetten in op woontorens
Het aantal stedelingen dat wil verhuizen naar de regio is gestegen en het aantal mensen dat juist naar de stad wil is afgenomen. Dat blijkt uit het driejaarlijkse WoonOnderzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Toch rekenen de vier grote steden er nog op dat ze de komende twintig jaar een half miljoen woningen moeten bijbouwen. De meest in het oog springende: woontorens.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 5 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie