Uitzending
Nieuwsuur - 31-3-2019

31-3-2019

Nieuwsuur

313 x bekeken | 0 reacties
6
Lokale verkiezingen zijn test voor Erdogan
Op het oog zal er weinig veranderen, maar de psychologische tik kan gevoelig zijn voor president Erdogans AKP, vandaag bij de lokale verkiezingen in Turkije. Alle ogen zijn gericht op Ankara; de Turkse hoofdstad dreigt in handen te vallen van de oppositie. En ook in Istanbul, de grootste stad van het land, is de race tussen AKP en oppositie voor het eerst in jaren spannend. Als er uitslagen bekend zijn dan melden we die en we spreken met onze correspondent in Istanbul Lucas Waagmeester.

Unieke beelden van John en Yoko in Amsterdam
Ze werden gemaakt in 1969 toen John Lennon en Yoko Ono hun beroemde overnachting in Amsterdam lieten filmen: bijzondere opnamen van de Bed In in het Hilton-hotel. Ze werden slechts één keer uitgezonden; kort na het bezoek van Lennon en Ono. De beelden raakten kwijt, maar zijn nu weer boven water. Vanavond zijn ze voor het eerst in 50 jaar weer op tv te zien.

New Yorkse Russen over Mueller-rapport
Bijna niemand heeft het nog gezien sinds het een week geleden werd verstuurd: het rapport van speciaal aanklager Robert Mueller over Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Maar de belangrijkste conclusie is er al wel, en die conclusie - namelijk dat het campagneteam van president Donald Trump niet samenspande met Moskou - maakt bij Amerikanen veel los. Ongeveer de helft van de kiezers, zo blijkt uit peilingen, is sceptisch over de conclusie. Maar anderen halen hun gelijk. Zo ook de Russische gemeenschap in Trumps thuisstad New York, registreert verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Eelco Bosch van Rosenthal te gast. De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zondag 31 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie