Uitzending
Nieuwsuur - 11-11-2019

11-11-2019

Nieuwsuur

224 x bekeken | 0 reacties
6
Gaat Apple Pay pinpas vervangen?
ApplePay, waarmee mensen met een iPhone in winkels maar ook in apps kunnen afrekenen, is sinds deze zomer ook te gebruiken in Nederland. Eerst alleen bij de ING, Bunq en ABN AMRO, maar afgelopen week kwam daar ook de Rabobank bij. Banken zijn enthousiast, maar ondertussen is de Europese Commissie een onderzoek gestart naar mogelijk machtsmisbruik van Apple met Apple Pay. Gaat Apple Pay in Nederland de pinpas echt vervangen? Een reportage en een gesprek met econoom Mathijs Bouman.

De bezwaren tegen en voordelen van 100 km/u
In Den Haag praat de coalitie opnieuw over de stikstofcrisis. De regeringspartijen moeten samen beslissen welke maatregelen er genomen worden om te voldoen aan de stikstofnorm en tegelijkertijd de bouw weer vlot te trekken. En van de maatregelen die worden besproken is een verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen naar 100 kilometer per uur. Bij regeringspartij VVD ligt dit gevoelig, terwijl de leden van D66 afgelopen zaterdag juist stemden voor een verlaging naar zelfs 90 km/u. We kijken naar de bezwaren tegen en voordelen van een forse verlaging van de maximumsnelheid.

Kamer wil breder onderzoek naar adoptiebeleid
Er is een meerderheid in de Tweede Kamer voor een breder onderzoek naar misstanden bij het adoptiebeleid in Nederland. Opnieuw kondigde gisteren een geadopteerde aan de Nederlandse Staat aan te klagen omdat die niet zou hebben gehandeld als bleek dat er dingen misgingen bij adopties. Deze verwijten klinken al jaren. Inmiddels loopt er al een onderzoek. Wordt dat onderzoek nu verbreed naar meer landen? Een reportage.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Mathijs Bouman te gast. De presentatie was in handen van Marille Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 11 november door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie