Uitzending
Nieuwsuur - 16-11-2019

16-11-2019

Nieuwsuur

208 x bekeken | 0 reacties
6
30 Jaar na het communisme in TsjechiŽ
De Fluwelen Revolutie in 1989 maakte een einde aan de alleenheerschappij van de communistische partij in Tsjecho-Slowakije. Enkele jaren later werd TsjechiŽ een zelfstandig land. De aanleiding voor de vreedzame revolutie waren studentenmarsen die door de politie gewelddadig werden tegengehouden. Dertig jaar later gaan opnieuw mensen de straat op, nu tegen premier Andrej Babis. Ze verwijten hem autoritair leiderschap, corruptie en misbruik van gemeenschapsgeld. Nieuwsuur sprak met protestleiders van toen en nu.

Jongeren in de politiek
In onze serie 'De stem van de jongeren' belichten we de dromen en daden van de jeugd. Het gaat niet goed met de vakbonden. Vooral onder de jonge generatie is de bond niet populair. En toch zijn ze er nog: jongeren die zich met hart en ziel inzetten voor het vakbondswerk. Hoe kijken zij tegen de samenleving en tegen elkaar aan?

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 16 november door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie