Uitzending
Moraalridders - Neama Tahir, Boris van der Ham en Mariska Overman

Neama Tahir, Boris van der Ham en Mariska Overman

Moraalridders

11-1-2012

| 2237 x bekeken | 0 reacties
7
In Moraalridders publiciste en mensenrechtenactiviste Naema Tahir, D66-Kamerlid Boris van der Ham en uitvaartdeskundige Mariska Overman.

Naema Tahir
Kunnen we leren van een gearrangeerde huwelijk? Laten Nederlandse ouders hun dochters in hun sop gaarkoken met de partnerkeuze. Volgens Naema Tahir is er veel te leren van het oosten. Maar gaan meisjes niet zelf over wie hun vriend wordt?

Boris van der Ham
Somalische vrouwen zijn dik tevreden want eindelijk wordt dat nare verslavende plantje qat verboden, zodat hun mannen zich weer eens met het gezin gaan bemoeien. De burgemeester van Uithoorn is opgelucht, want eindelijk kan ze de ergerlijke overlast door qat-handelaren aanpakken.| Alle reden dus om dik tevreden te zijn met het aangekondigde qat-verbod? Nee, zegt D66-Kamerlid Boris van der Ham: "Een qat-verbod is nergens voor nodig"

Mariska Overman
Reclame bij een uitvaart is prima. De dood hoort bij het leven en dus is de uitvaart gewoon een 'product'. Dat zegt Mariska Overman vanavond in Moraalridders naar aanleiding van de actie 'Geen reclame bij de dood'. Overman ziet dat er nog een groot taboe op het overlijden rust, omdat men de dood niet kan accepteren en onder ogen zien. Mariska Overman is columniste bij uitvaart.nl en projectleider bij een uitvaartonderneming.

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel Neama Tahir, Boris van der Ham en Mariska Overman is uitgezonden op woensdag 11 januari door de EO. Te gast waren Boris van der Ham en Naema Tahir. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie