Uitzending
Moraalridders - Ruth Peetoom, Steven Pont, Elly Duijff

Ruth Peetoom, Steven Pont, Elly Duijff

Moraalridders

25-1-2012

| 1613 x bekeken | 0 reacties
7
In Moraalridders CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom, ontwikkelingspsycholoog Steven Pont, Elly Duijff van de Innovatiekring Dementie.

Ruth Peetoom
Terwijl het CDA op een historisch dieptepunt in de peilingen staat, kwam de partij afgelopen weekend bijeen voor een nieuw verhaal. Partijvoorzitter Ruth Peetoom is te gast, want wat wil het CDA nu met Nederland? Naar links, naar rechts of toch naar dat veelgenoemde maar ook vage radicale midden? En welke leider leidt ze erheen?

Elly Duijff
Niemand bindt z'n kind vast - ook niet alstie vaak lastig is, niet wil eten of slaapwandelt. Waarom gebeurt dat dan wel met onze ouders? Ondanks alle afspraken, ondanks alle voornemens worden nog steeds ouderen vastgebonden. En dat moet afgelopen zijn, vindt Elly Duijf van het Innovatieplatform Dementie. Vanavond praat de Tweede Kamer over de wet Zorg en Dwang.

Steven Pont
Oei-ik-groei boeken zijn niet aan te slepen, boeken en televisieprogramma's over opvoeden zijn razendpopulair. Wat is er aan de hand? Zijn we zo onzeker over de opvoeding van onze kinderen? Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont schreef het boek 'Mensenkinderen' waarin hij de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar op een rijtje zet. Het zoveelste opvoedboek? Of het eerste nuchtere opvoedboek? Want, opmerkelijk genoeg, het moet wat hem betreft maar eens afgelopen zijn met al die aandacht voor het 'ikje' van het kind. Individualisme is doorgeschoten, is zijn stelling. 'Nederlandse kinderen zijn de brutaalste van de wereld. We moeten onze kinderen weer leren dat ze niet alleen op de wereld zijn, maar met elkaar'.

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel Ruth Peetoom, Steven Pont, Elly Duijff is uitgezonden op woensdag 25 januari door de EO. Te gast was Ruth Peetoom. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie