Uitzending
Moraalridders - Bas Eenhoorn, Henk Bleker, Jan Henk van der Velden

Bas Eenhoorn, Henk Bleker, Jan Henk van der Velden

Moraalridders

14-12-2011

| 1677 x bekeken | 0 reacties
7
In Moraalridders: Bas Eenhoorn, burgemeester van Alphen aan den Rijn, advocaat Jan Henk van der Velden en staatssecretaris Henk Bleker.

Bas Eenhoorn
Gisteren gooide Nordin Amrani drie handgranaten tussen het winkelende publiek in het centrum van Luik, waarna hij met een kalashnikov in het wilde weg om zich heen schoot . Zes mensen kwamen om, waaronder hijzelf en 122 mensen raakten gewond. Hoe gaat een stad met zo'n enorm drama om? Hoe beheers je de paniek?
Bas Eenhoorn, waarnemend burgemeester in Alphen aan de Rijn, maakte op 9 april de schietpartij in winkelcentrum de Ridderhof van dichtbij mee. Alom werd hij geprezen voor zijn communicatie, zijn contact met slachtoffers en nabestaanden en zijn crisisbeheersing. Daarover schreef hij het boek 'Drie minuten'.

Henk Bleker
Het verbod op de rituele slacht is van de baan. Een overgrote meerderheid in de Eerste Kamer stemde tegen de wet van Marianne Thieme. Op de valreep toverde staatssecretaris Bleker nog een konijn uit de hoge hoed, een -vooral voor Thieme- onverwachts compromis. Maar wat wil Bleker nu eigelijk? En hoe gaat hij er voor zorgen dat de rituele slacht diervriendelijker wordt?

Jan Henk van der Velden
Advocaat Jan Henk van der Velden is gefascineerd door liegen. Iedereen liegt, maar van denkt van zichzelf dat hij het minder doet dan anderen. Van der Velden nam verschillende vormen van liegen onder de loep en maakte een 'liegladder'. Wanneer kan een leugentje om bestwil niet meer door de beugel?

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel Bas Eenhoorn, Henk Bleker, Jan Henk van der Velden is uitgezonden op woensdag 14 december door de EO. Te gast waren Bas Eenhoorn en Henk Bleker. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie