Uitzending
Metropolis - Dating

Dating

Metropolis

22-3-2009

| 1143 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe flirt je in NamibiŽ? Hoe kan een Servische varkenshouder honderd vrouwen hebben gehad? En waarom blijkt klassieke muziek in Suriname het middel om Nederlandse stagiaires te verleiden? Metropolis gaat overal ter wereld op zoek naar verhalen over dating, versieren en verleiden. Want iedere cultuur heeft haar eigen regels en in ieder land zijn er weer andere dingen not done op het eerste afspraakje. Hoe gaat versieren in zijn werk, op welke plekken kan dat het beste en zijn er misschien ook universele versiertrucs?

Correspondent Idi leert in Suriname het geheim van meester-versierder Fabian uit Paramaribo, die de ene na de andere hoogblonde Nederlandse stagiaire verovert. Waarom hij geen Surinaamse vrouwen wil? 'Ik hou gewoon van melk'.

In China worden oude tradities steeds meer vervangen door moderne gebruiken, en ook op het gebied van dating verandert er veel. Was het nog maar kort geleden heel gewoon dat ouders de partner voor hun kinderen regelden, inmiddels is het fenomeen speeddaten in Peking razend populair geworden.

In Pakistan is daten simpelweg verboden. Op het strand van Karachi houdt de politie streng in de gaten of de wandelende stelletjes wel met elkaar getrouwd zijn. Als dat niet zo is heb je twee opties: proberen de politie ter plekke om te kopen, of anders direct afscheid nemen van elkaar.

Deze uitzending van het programma Metropolis met de titel Dating is uitgezonden op zondag 22 maart door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee