Uitzending
Metropolis - De mooiste dag van je leven

De mooiste dag van je leven

Metropolis

20-2-2009

| 1357 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe is het om te trouwen voor een uur of twee? Of om te trouwen op je twaalfde? Of met veertig stelletjes tegelijk? Trouwen doet de hele wereld. Maar de manier waarop en de reden waarom getrouwd wordt, verschilt enorm van cultuur tot cultuur. Liefde blijkt lang niet altijd de hoofdreden. Vaak is de trouwdag meteen de duurste dag van je leven. Dat blijkt ook in Afghanistan waar correspondent Emal een stel vindt dat zich voor het leven in de schulden steekt om te kunnen trouwen. En in BraziliŽ is trouwen zo duur, dat veertig stelletjes tegelijkertijd het jawoord geven. Dat drukt de kosten. Duur of niet, dat zijn nog de huwelijken waar mensen zelf voor kiezen. De Metropoliscorrespondenten vonden ook veel verhalen van gedwongen huwelijken. Uit Zambia komt een hartverscheurend verhaal van een huwelijk tussen een oudere man met aids en een jong, gezond meisje. De man denkt zo van zijn aids te kunnen genezen en het meisje weet dat ze aids krijgt, maar denkt dat ze door het huwelijk financiŽle zekerheid krijgt. Trouwen om te overleven, gedwongen huwelijken en het huwelijk als financiŽle strop. Een sombere kijk op de mooiste dag van je leven.

Deze uitzending van het programma Metropolis met de titel De mooiste dag van je leven is uitgezonden op vrijdag 20 februari door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee