Uitzending
Metropolis - In het leger

In het leger

Metropolis

6-2-2009

| 815 x bekeken | 0 reacties
6
Het programma gaat deze week onder de wapenen en duikt in de wereld van het leger. Overal ter wereld voelen jonge mensen zich aangetrokken tot het leger. Ondanks de bedrijfsrisico's en de zware omstandigheden, blijft het vak van soldaat mensen trekken. In IsraŽl ontmoet correspondent Yoav een groep scholieren waarvan de vaderlandsliefde zo ver gaat, dat ze geld bijleggen om zich te laten afbeulen in een trainingskamp. De extra training geeft ze meer kans om toegelaten te worden tot de elitetroepen van het leger. Ook aartsvijand Iran begint de rekrutering van nieuwe soldaten al vroeg: wapenlessen en militaire oefeningen zijn er vast onderdeel van het middelbare schoolprogramma. En in de Verenigde Staten vond correspondent Kel een groepje hobbyisten dat de Vietnam-oorlog tot in detail naspeelt. De fascinatie voor geweld, jonge soldaten en oorlogje spelen in deze aflevering.

Deze uitzending van het programma Metropolis met de titel In het leger is uitgezonden op vrijdag 6 februari door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee