Uitzending
M. - 20-4-2020

20-4-2020

M.

322 x bekeken | 0 reacties
6
Al het moois van Japan in honderd kleine stukjes. Het is geen geheim dat schrijfster Paulien Cornelisse een groot liefhebber van Japan is. Maar dankzij haar nieuwe boek komen we nog meer te weten over dit fascinerende land. Japan in honderd kleine stukjes is een bonte verzameling van feitjes, opmerkzaamheden en natuurlijk observaties van de Japanse taal.

Froukje schreef 'Groter dan ik' als opdracht voor het conservatorium en ging viral. 'Maar ik wil een toekomst. Ik wil een kind, ik wil een carrière, een tuin, een gezin. Ik wil kunnen proeven van echt schone lucht', zingt Froukje Veenstra in het nummer dat ze voor haar studie aan het conservatorium schreef. En dat bleek een gouden zet: de achtienjarige ging viral en tikt nu bijna de 600.000 streams op Spotify aan.

Voetbalfanaten opgelet: wat is het mooiste voetbalshirt aller tijden uit de Eredivisie? Grote kans dat je er nooit zo bij stil hebt gestaan, je let - uiteraard - op de bal. Maar nu die niet meer rolt, kunnen we andere zaken bespreken. Wist je bijvoorbeeld dat er sinds 1956 meer dan 1750 verschillende voetbalshirts zijn gedragen door verschillende spelers voor verschillende clubs in de Eredivisie?

Aangrijpende verhalen: hoe ga je om met verlies in tijden van corona & isolatie? Het overlijden van een geliefde is een heftig proces dat gepaard gaat met veel emoties. Een arm om je heen of een gezamenlijke herdenking kan dan troost bieden. Maar hoe ga je om met verlies als die essentiële momenten wegvallen?

In deze uitzending van M. was Paulien Cornelisse te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op maandag 20 april door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie