Uitzending
M. - 17-4-2020

17-4-2020

M.

334 x bekeken | 0 reacties
4
De hele uitzending staat in het teken van New York. Voor de derde dag op rij is een recordaantal mensen in de Verenigde Staten gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. In totaal zijn er in het land nu bijna 33.000 coronapatiŽnten, het hoogste dodental wereldwijd. Deze week werd bekend dat in New York het aantal doden door corona in de stad door de grens van 10.000 is gegaan. De stad is gewond. We brengen als afleiding van de ellende, een liefdesverklaring aan de stad die nu wereldwijd het trieste epicentrum is van de coronacrisis.

Muziek van Maarten Hogenhuis en Julia Zahra: een ode aan New York. In Amerika grijpt de coronacrisis ruw om zich heen. New York bevindt zich in het oog van de storm. De stad ziet er anders uit dan anders: de drukke straten liggen er verlaten bij. Maarten Hogenhuis en Julia Zahra brengen een muzikale ode aan The Big Apple.

Hoe de culturele hoofdstad van de wereld lijdt onder corona. Het is nu de coronahoofdstad van de wereld, maar New York is nog altijd het summum van kunst, cultuur en architectuur. If you can make it there, you make it anywhere. Broadway-regisseur Ivo van Hove, ster-architect Francine Houben en museumdirecteur Emilie Gordenker braken door in 'the city that never sleeps' en zien nu met pijn in het hart hoe deze stad keihard geraakt wordt door het coronavirus.

Wat doet het coronavirus met New York? New York is inmiddels het epicentrum geworden van de coronapandemie. Amerikadeskundige Twan Huys, presentator Andrew Makkinga en filmmaker Martin Koolhoven hebben alledrie een bijzondere band met New York. We bespreken wat de stad voor hen betekent en we staan stil bij de enorme gevolgen voor The Big Apple.

In deze uitzending van M. waren Francine Houben, Ivo van Hove, Martin Koolhoven en Twan Huys te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op vrijdag 17 april door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie