Uitzending
M. - 16-4-2020

16-4-2020

M.

352 x bekeken | 0 reacties
5
Mariëtte Hamer maakt zich hard voor de arbeidsmarkt. Veel verschillende sectoren worden hard geraakt. Werkloosheid stijgt en het aantal werkloosheidsuitkeringen is in maart gestegen met 42 procent, ten opzichte van februari. Nog vóór het begrip anderhalvemetermaatschappij in het leven werd geroepen heeft Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal Economische Raad een denktank gestart. Hoe kunnen we de schade op de arbeidsmarkt beperken?

Het leven als influencer belooft gouden bergen, wat maakt hen zó succesvol? Likes, subscribers en comments zijn voor influencers een verdienmodel. Filosoof en schrijfster Doortje Smithuijsen vroeg zich af hoe het kan dat dit fenomeen in zo'n korte tijd enorm terrein heeft gewonnen in de wereld van marketing. Waar kinderen vroeger piloot wilden worden, dromen ze nu van een bestaan als Instagramcelebrity. Voor haar boek 'Gouden Bergen' volgde ze een aantal influencers en kreeg een inkijk in het succes.

Tim den Besten en Nicolaas Veul over hun nieuwe programma '100 dagen voor de klas'. Nu ouders deels de rol van leraar op zich moeten nemen is het zichtbaarder dan ooit: professionals in het onderwijs zijn onmisbaar. In het nieuwe programma '100 dagen voor de klas' dompelen Tim den Besten en Nicolaas Veul zich onder in de wereld van lesgeven. Hoe houd je je staande tegenover een klas met dertig pubers?

Zolderkamerconcerten van Daan Boom: Voor de thuisblijvers. Het coronavirus was ook voor de theatertour van Daan Boom funest. Alles werd afgelast, maar daar laat hij het niet bij zitten. Voor alle thuisblijvers komt hij met zolderkamerconcerten. Mét succes: de thuisoptredens inclusief attributen in de vorm van rookmachines en een strijkplank zijn een hit op internet. Hij treedt op.

In deze uitzending van M. waren Daan Boom, Mariëtte Hamer, Nicolaas Veul en Tim den Besten te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op donderdag 16 april door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie