Uitzending
Landroof - 7-2-2008

7-2-2008

Landroof

859 x bekeken | 0 reacties
6
Bouwplannen Zwartendijk, Kampen
Kampen maakt zich zorgen over bouwplannen in het buitengebied aan de Zwartendijk. Naar blijkt, wil de gemeente met de ontwikkeling van dit gebied onder meer het uitdiepen van de zogenaamde 'bypass' financieren. Deze geul wordt door de Rijksoverheid aangelegd om overtollig water van de IJssel af te voeren als het waterpeil in deze rivier te hoog is. Als het goed is, staat deze geul dan ook het grootste deel van de tijd leeg. De gemeente wil de geul echter permanent onder water hebben staan zodat er bootjes in kunnen varen. De extra kosten voor deze diepere geul wil de gemeente dekken door dure woningen in het buitengebied te bouwen. De Werkgroep Zwartendijk vindt dat er gebouwd moet worden op bestaande en beschikbare locaties in en aan de stad en niet in dit prachtige buitengebied.

Nieuwe Kaart van Nederland
Fred Schoorl van het Nirov, geeft uitleg over de door zijn instituut ontwikkelde Nieuwe Kaart van Nederland. Op deze kaart kan iedere burger zien wat er in zijn of haar achtertuin de komende jaren allemaal te gebeuren staat.

Juridische dag
Verder een verslag van de juridische dag van Landroof, afgelopen zaterdag in Amsterdam. Op deze dag kregen Landroof-kijkers uit het hele land gratis juridisch advies van milieuadvocaten.

Presentatie: Victoria Koblenko en Puck Kniesmeijer. Een programma van Wim Schepens.

Deze uitzending van het programma Landroof is uitgezonden op donderdag 7 februari door de VPRO. De presentatie was in handen van Victoria Koblenko.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie