Uitzending
Landroof - 21-2-2008

21-2-2008

Landroof

823 x bekeken | 0 reacties
6
Appartementenblok in Laag-Soeren
In het kader van een samenwerkingsverband met Arnhem en Nijmegen wil de gemeente Rheden in haar dorpje Laag-Soeren (800 inwoners) 122 woningen realiseren. De omwonenden zien vooral de komst van het vier woonlagen tellende appartementenblok met lede ogen tegemoet. Projectontwikkelaar Phanos probeert het leed te verzachten met een twijfelachtige deal: als ze geen bezwaar maken tegen de plannen mogen ze van Phanos een extra stuk grond bij hun tuin kopen voor een wel erg zacht prijsje.

Klaas van Egmond over ruimtelijke ordening
Klaas van Egmond, hoogleraar Geowetenschappen in Utrecht en oud-directeur van het Milieu- en Natuurplanbureau, houdt een pleidooi voor meer centrale regie in de ruimtelijke ordening.

Golfholes op Amonsvlakte
Op de Amonsvlakte in Wassenaar moeten voor twee nieuwe golfholes 639 bomen gekapt worden. Bezorgde bewoners willen van wethouder Alkemade weten waarom dit nodig is. Dezelfde groep bewoners kreeg op 2 februari gratis advies op de juridische dag van Landroof in Amsterdam. Zij leggen uit wat zij met dit advies in de praktijk gaan doen.

Presentatie: Victoria Koblenko en Puck Kniesmeijer. Een programma van Wim Schepens.

Deze uitzending van het programma Landroof is uitgezonden op donderdag 21 februari door de VPRO. De presentatie was in handen van Victoria Koblenko.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie