Uitzending
Landroof - 31-1-2008

31-1-2008

Landroof

877 x bekeken | 0 reacties
6
Garden of Delights
Verontruste burgers in Rijswijk vragen aandacht voor het project Garden of Delights. Het blijkt dat de geplande woontorens niet alleen een monumentaal park aantasten, maar ook de verhuizing naar een nieuw gemeentehuis financieren.

Snelweg A4 tussen Delft en Rotterdam
Oud-minister van VROM, Pieter Winsemius, staat stil bij één van de pijnpunten uit de Nederlandse planologische geschiedenis: het doortrekken van de snelweg A4 tussen Delft en Rotterdam. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft onlangs besloten het plan, waar veertig jaar over gesteggeld is, alsnog uit te voeren. Winsemius legt uit waarom de gekozen oplossing bij voorbaat al verouderd is.

Kippenschuur in Groesbeek
In Groesbeek zorgen locatie en stankoverlast van een kippenschuur al jaren voor commotie. De Raad van State vernietigde al tweemaal een milieuvergunning, maar gemeente en kippenboer willen van geen wijken weten.

Presentatie: Victoria Koblenko en Puck Kniesmeijer. Een programma van Wim Schepens.

Deze uitzending van het programma Landroof is uitgezonden op donderdag 31 januari door de VPRO. Te gast was Pieter Winsemius. De presentatie was in handen van Victoria Koblenko.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie