Uitzending
Landroof - 14-2-2008

14-2-2008

Landroof

915 x bekeken | 0 reacties
6
Bollenschuur in Polder
Bloembollenboer Verdegaal wil midden in een open polder van de gemeente Berghen een zestig meter lange schuur bouwen. Omwonenden proberen zijn plannen al jaren tegen te houden, met wisselend succes. De rechter heeft al verschillende keren aangegeven dat de schuur er niet mag komen maar de gemeente blijft nieuwe bouwvergunningen afgeven...

Het hoogspanningsnetwerk
Het hoogspanningsnetwerk in Nederland wordt de aankomende jaren flink uitgebreid. Dat het nodig is begrijpen de inwoners van Delft en Midden-Delfland, recente storingen maken dat extra duidelijk. Maar waarom kunnen die kabels niet onder de grond? Er zijn honderden miljoenen ge´nvesteerd in het gebied om het aantrekkelijker te maken voor de omwonenden en de vogels die het gebied gebruiken als foerageergebied. Kijken de bewoners straks uit op een veertig meter hoog vogelvangnet?

Paul Schnabel
Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau wandelt door het sjieke Zeist en legt uit wat de woonsmaak van de Nederlander nou eigenlijk bepaalt.

Presentatie: Victoria Koblenko en Puck Kniesmeijer. Een programma van Wim Schepens.

Deze uitzending van het programma Landroof is uitgezonden op donderdag 14 februari door de VPRO. Te gast was Paul Schnabel. De presentatie was in handen van Victoria Koblenko.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie