Uitzending
Koffietijd - Aflevering 176

Aflevering 176

Koffietijd

3-5-2021

| 896 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Documentairemaakster Melinde Kassens over 'Etty Hillesum - Zoektocht Naar Een Schrijfster In Oorlogstijd'. -Franklin Brown en Maxine blikken terug op hun deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1996. -Singer-songwriter Naaz over de nieuwe campagne van War Child. -Illustratrice Anne laat zien hoe je vlinders kunt tekenen.

In deze uitzending van Koffietijd onder andere:

Quinty en Anne zijn creatief bezig
Er komt een tweede tekenworkshop aan! Quinty krijgt van Anne alvast een voorproefje.

Waarom was Etty minder bekend dan Anne Frank?
Etty Hillesum schreef een oorlogs-dagboek, bestaande uit 11 schriftjes. Melinde, documentaire-maakster, heeft er een documentaire over gemaakt 'Etty Hillesum - zoektocht naar een schrijfster in oorlogstijd'.  Ze vertelt ons er meer over.

Salade met geroosterde groente met koffie vinaigrette
Vandaag een lekkere pastasalade met geroosterde groente en koffie!

Naaz heeft het zwijgen doorbroken
Nog altijd groeien wereldwijd 160 miljoen kinderen op in oorlog. Met de campagne 'Doorbreek het Zwijgen' vraagt War Child aandacht voor deze kinderen en de grote mentale gevolgen die zij ervaren. Bekende Nederlanders vertellen in openhartige interviews hoe oorlog hun leven heeft getekend. Naaz vertelt ons meer over de campagne.

Twee Maxine's in de uitzending
London heeft heerlijke cappuccino's gemaakt voor Franklin Brown en Maxine. Loretta's tweede naam is ook Maxine, hoe toevallig!

Een extra gast in de studio!
Naaz heeft haar poedel van 5 maanden oud meegenomen, wat een schattig hondje! Loretta zou in de toekomst wel een poedeltje willen.

In deze uitzending van Koffietijd was Franklin Brown te gast. Caspar Bürgi was in deze uitzending van Koffietijd deskundige. De presentatie was in handen van Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Patrick Martens en Vivian Slingerland. Deze uitzending van het programma Koffietijd met de titel Aflevering 176 werd uitgezonden op maandag 3 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie