Het is de Spaanse bitterbal voor bij de borrel: calamares. Gefrituurde inktvisringen, zo populair geworden tijdens de tapastrend dat het sindsdien niet meer kan ontbreken op de kaart van een café. Het is de Spaanse bitterbal voor bij de borrel: calamares. Gefrituurde inktvisringen, zo populair geworden tijdens de tapastrend dat het sindsdien niet meer kan ontbreken op de kaart van een bruin café. Maar van welk stuk inktvis wordt het eigenlijk gemaakt? Zo keurig, alle calamares precies even groot. Om door een ringetje te halen. De geruchtenmachine kwam met een bericht dat stinkt: het zouden gefrituurde varkensanussen zijn. Niet waar, maar wat is het dan wel? Keuringsdienst van Waarde gooit haar tentakels uit en vangt de inktvisring bij de staart.
De presentatie was in handen van
Ajouad El Miloudi,
Ersin Kiris en
Marijn Frank. Deze uitzending van het programma Keuringsdienst van Waarde met de titel Inktvisringen werd uitgezonden op donderdag 17 maart door de KRO en de
NTR.