Er waart een ware groene golf door onze grootgrutters: alles puur natuur. Van koek tot kaas, van vla tot fruitsap, tegenwoordig is alles 100% natuurlijk. Er waart een ware groene golf door onze grootgrutters: alles puur natuur. Van koek tot kaas, van vla tot fruitsap, tegenwoordig is alles 100% natuurlijk. De e-nummers worden uit de ingrediënten geschrapt. Maar hoe krijgen ze dat voor elkaar zonder smaakverlies? Met natuurlijke aroma's natuurlijk. Zo smaakt aardbeiyoghurt gewoon naar aardbei en fruithagel naar fruit. Toch? De Keuringsdienst van Waarde worstelt zich door een woud van wetgeving en wetenschap en doet een ontdekking. Dat natuurlijk aroma meestal niet wordt gemaakt van waar het naar smaakt. En het kan heel gek: genetisch gemodificeerde gisten die smaakjes kunnen kakken.
De presentatie was in handen van
Ajouad El Miloudi,
Ersin Kiris en
Marijn Frank. Deze uitzending van het programma Keuringsdienst van Waarde met de titel Natuurlijk aroma werd uitgezonden op donderdag 10 maart door de KRO en de
NTR.