Uitzending
Kassa - 5-9-2015

5-9-2015

Kassa

1356 x bekeken | 0 reacties
6
Lidl krijgt diervriendelijk vlees, maar is dat haalbaar?
Deze week kondigde Lidl aan dat zij volledig overgaan op 1 sterrenvlees. Dit is een unieke actie van de discounter die de verkoop van vlees in de supermarkten op scherp zet. Maar is een volledig assortiment van beter vlees in de schappen wel haalbaar.

Vijf maanden NS bellen voor fietskluis
Je fiets onbewaakt op het station laten staan. Het gaf Tanja Koldewijn uit Heemskerk geen veilig gevoel. Daarom stalt ze al jaren haar fiets in een fietskluis van de NS op station Uitgeest. Deze kluis is achterin voorzien van een steunpilaar, maar haar fiets past er prima in dus dat was voor Tanja geen probleem. Tot ze besloot een grotere fiets met een mand voorop te kopen.

Texelhopper zorgt voor hopperitis
Hoe gaat het met de Texelhopper? Kassa besteedde vorig seizoen aandacht aan de plannen voor deze nieuwe manier van openbaar vervoer op het eiland. Minder grote bussen en meer taxibusjes die rijden op verzoek. Inmiddels loopt de pilot negen maanden.

Kassa’s minder zout maand
De maand september staat bij Kassa in het teken van zout. Of eigenlijk juist minder zout. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaan er wereldwijd jaarlijks 2,5 miljoen mensen dood als gevolg van het eten van te veel zout. Twee-en-een-half miljoen!

De presentatie was in handen van Brecht van Hulten. Deze uitzending van het programma Kassa werd uitgezonden op zaterdag 5 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie