Uitzending
Kassa - 16-11-2019

16-11-2019

Kassa

766 x bekeken | 0 reacties
6
Ziekenhuizen luiden noodklok wegens medicijntekorten. Als je leven afhangt van de juiste medicijnen, is het van groot belang dat deze op tijd beschikbaar zijn. In de praktijk werkt dat niet altijd zo. Daarom luiden ziekenhuizen de noodklok. Noortje Swart, hoofd van de afdeling klinische farmacologie en apotheek van Amsterdam UMC, zegt: 'Er zijn elke dag wel zeker honderd geneesmiddelen die op ons lijstje van niet leverbare producten staan Er zijn veel urgente middelen waar we op dit moment te kort aan hebben.' Hoe kan dat? Verantwoordelijk minister Bruno Bruins reageert in de studio.

De zin en onzin van zorgplafonds.

Omzetplafonds treden steeds eerder op. In het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam konden VGZ-verzekerden deze zomer al niet meer terecht. PatiŽnten zijn het spuugzat en willen af van deze afspraken tussen verzekeraars en zorgverleners over de hoeveelheid zorg die zij mogen leveren. Maar zijn de zorgkosten dan nog wel beheersbaar?

Belbus: Onderhoud MVGM kan opknapbeurt gebruiken. Theo en Marijke huren al 31 jaar een huisje bij vastgoedbeheerder MVGM. Het huisje zit echter vol met schimmel- en vochtplekken, scheuren in muren. En ook de badkamer is toe aan een opknapbeurt. Na 1,5 jaar wachten op actie van MGVM zijn ze er klaar mee en schakelen de Belbus in.

In deze uitzending van Kassa was Bruno Bruins te gast. De presentatie was in handen van Brecht van Hulten. Deze uitzending van het programma Kassa werd uitgezonden op zaterdag 16 november door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee