Uitzending
Kassa - 15-11-2008

15-11-2008

Kassa

979 x bekeken | 0 reacties
6
Gasprijzen
Per 1 januari gaan de gasprijzen met 10 procent omhoog, terwijl de olieprijs juist enorm gedaald is. Hoe kan dat en kan de politiek niet ingrijpen? En: doordat gas kouder het gasnet ingaat dan het bij de klant binnenkomt, moeten mensen veel meer gas afrekenen dan het gasbedrijf hoefde in te kopen. Waarom krijgen we maar een deel van die meetwinst terug? Antwoord op deze en vele andere vragen over de gasprijzen van onder anderen Diederik Samsom, energiespecialist van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer.

Machtigingen
En: hoe kan het dat de Kankerbestrijding opeens EUR 50,- van je rekening haalt zonder dat je daar toestemming voor hebt gegeven? Via internet kunnen willekeurige mensen met de bankrekeningnummers van anderen machtigingen afgeven voor dit soort giften. Veel goede doelen maken er nog steeds gebruik van, ook al zijn er veel veiliger alternatieven.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma Kassa is uitgezonden op zaterdag 15 november door de VARA. Te gast was Diederik Samsom. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie