Uitzending
Kassa - 13-1-2018

13-1-2018

Kassa

1108 x bekeken | 1 reacties
7
Geweld en gokken tijdens het spelen van kinderapps op telefoon
Stel: je kind vraagt of hij of zij een spelletje mag downloaden op de mobiele telefoon. Het spel is gecategoriseerd als 4+ en het ziet er onschuldig uit. Niets aan de hand dus, toch? Nou, wel als je ziet welke reclames er tussen het spelen van de app worden vertoond.

Touroperators niet open over risico’s vakantie
Deze week kwam er in het nieuws dat 70 procent van de Nederlanders die in het afgelopen jaar naar het buitenland afreisden, zich totaal niet hebben voorbereid op onder andere de veiligheidsrisico’s in een vakantieland. Maar wat nu als je je wél goed wilt voorbereiden door er bij je touroperator expliciet naar te vragen. Krijg je dan wél een eerlijk antwoord?

Hulpmiddel voor diabetici na jaren nog niet vergoed
Het is voor veel diabetespatiënten de dagelijkse praktijk. Zeven keer of vaker in de vinger prikken om de hoeveelheid glucose, de bloedsuikerspiegel, te meten. Maar sinds 2014 is er een nieuw hulpmiddel verkrijgbaar: de FreeStyle Libre van Abbott Diabetes Care. Daarmee is het pijnlijke bloedprikken zo goed als verleden tijd. Maar vier jaar later is het nieuwe hulpmiddel vanwege de kosten niet voor iedereen bereikbaar. Het wordt niet vergoed.

De presentatie was in handen van Brecht van Hulten. Deze uitzending van het programma Kassa werd uitgezonden op zaterdag 13 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie