Uitzending
Jong - Ik ga helemaal voor God

Ik ga helemaal voor God

Jong

2-12-2008

| 1998 x bekeken | 0 reacties
7
Veel jongeren geloven dat er meer is dan het ‘hier en nu’. Maar sommigen gaan daar wel heel ver in. In deze aflevering van JONG ontmoet Manuel twee jongeren van wie het hele leven compleet in het teken van hun geloof staat.
Fieke (20) woont in een van de strengste kloosters van Nederland en wordt daar opgeleid tot non. Ze mag 4 keer per jaar bezoek ontvangen en mag maar 1 keer per jaar een weekend naar buiten. Toch wil ze niets liever dan de rest van haar leven in het klooster doorbrengen. “Het is mijn roeping, zo voel ik het. Ik ben verliefd op Jezus en ik wil met hem trouwen.” Manuel duikt 24 uur onder in het klooster om aan den lijve te ondervinden hoe het is om opgesloten te leven. Er is wel 1 voorwaarde: hij moet alles doen wat Fieke ook doet...
Manuel heeft bovendien een ontmoeting met Jurriaan (30). Het leven van Jurriaan staat helemaal in het teken van de Hare Krishna. Hij heeft acht jaar als monnik in een tempel geleefd en gaat regelmatig de straat op om al zingend en dansend zijn geloof te verkondigen. Manuel gaat samen met Jurriaan naar een Hare Krishna-festival in Antwerpen. Hij wil er zo achter te komen wat Jurriaan zo enorm aantrekt in zijn geloof. Daar loopt hij o.a. mee in een straatparade. Maar of Manuel het einde van de parade ook daadwerkelijk haalt...?

Deze uitzending van het programma Jong met de titel Ik ga helemaal voor God is uitgezonden op dinsdag 2 december door de EO. De presentatie was in handen van Manuel Venderbos.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie