Uitzending
Jong - Ik ben een anonieme alcoholist

Ik ben een anonieme alcoholist

Jong

16-12-2008

| 2586 x bekeken | 0 reacties
7
Voor de meeste jongeren is een biertje op een terrasje of een wijntje bij het eten geen enkel probleem. De meeste jongeren kunnen ervan genieten en weten wanneer ze moeten stoppen. Maar voor Charlotte en David is een drankje bij het eten een enorme valkuil. Want voor ze het weten gaan alle remmen los en drinken ze zich te pletter. Deze JONG gaat over anonieme alcoholisten.
In deze JONG gaat Manuel met David het terras op, een plek vol verleidingen. Op het terras vertelt David over zijn alcoholverslaving en het moment dat hij besloot om hulp te zoeken. “Op het moment dat ik naar mijn eigen kots stond te staren met mijn fiets om mijn nek dacht ik: dit kan zo niet langer! Toen heb ik naar de AA gebeld”.
Ook Charlotte heeft een drankverslaving, en worstelt daarnaast met een verslaving aan softdrugs. In JONG vertelt zij haar verhaal, maar wil dat alleen anoniem doen. Daarom gaat Manuel met Charlotte naar een visagist, die ervoor zorgt dat ze onherkenbaar haar heftige verhaal kan vertellen.
Vanwege haar verslavingen durfde Charlotte lange tijd niet uit te gaan, om maar niet in de verleiding te komen. In JONG zet ze toch de stap, en gaat ze voor het eerst weer naar een groot feest.
Ook Manuel gaat het uitgaansleven in, met de vraag of de Nederlandse horeca niet helemaal alcoholvrij moet. Maar of dat zo goed ontvangen wordt...

Deze uitzending van het programma Jong met de titel Ik ben een anonieme alcoholist is uitgezonden op dinsdag 16 december door de EO. De presentatie was in handen van Manuel Venderbos.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie