Uitzending
Jinek - 8-8-2019

8-8-2019

Jinek

2914 x bekeken | 0 reacties
5
Wim Anker en Saskia Belleman over het recordaantal gedetineerden met levenslang. Alleen al in de maand juni werden vier criminelen veroordeeld tot levenslang. Nooit eerder zaten er zoveel gedetineerden levenslang vast. We praten erover met rechtbankverslaggever van de Telegraaf Saskia Belleman en met strafrechtadvocaat Wim Anker.* Carlo Boszhard en René Mioch over het wereldsucces van Disney (en The Lion King). Het jaar 2019 is nog lang niet ten einde, maar is nu al het meest succesvolle jaar voor Disney ooit. Het bedrijf uit 1923 heeft dit jaar meer bioscoopkaartjes verkocht dan ooit tevoren. De absolute klapper is de nieuwe versie van The Lion King. In Nederland is het de best bezochte Disneyfilm ooit: al meer dan 1.6 miljoen mensen keken naar dit verhaal op het witte doek. Wereldwijd hebben de nieuwste Disneyfilms al meer dan een miljard dollar in het laatje gebracht. Carlo Boszhard en René Mioch schuiven aan bij Jinek om te praten over het succes van dit miljardenbedrijf.

Freek Vonk viert ook Internationale Kattendag, en vertelt over onze massale fascinatie. Het is vandaag internationale kattendag! De uitgelezen dag om ongegeneerd nog meer foto's van je kat op social media te posten dan normaal. Zelfs in bioscopen door heel Nederland worden kattenfilmpjes vertoond op het grote doek. De fascinatie voor de kat is groot, en beperkt zich niet alleen tot de huis-, tuin- en keukenkat. Ook de grote katachtigen spreken tot de verbeelding zoals te zien is in de natuurserie 'Big Cats', aanstaande zaterdag voor het eerst te zien op NPO1. Vanavond schuift Freek Vonk aan om te praten over onze massale kattenfascinatie.

In deze uitzending van Jinek waren Carlo Boszhard, Freek Vonk, René Mioch en Wim Anker te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op donderdag 8 augustus door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie