Uitzending
Jinek - 13-8-2019

13-8-2019

Jinek

1248 x bekeken | 0 reacties
5
Peter R. de Vries en Huib Modderkolk over de rol van online data bij moordzaken. Door de apps die we gebruiken geven we steeds meer informatie uit handen. Deze gegevens worden op verschillende manieren gebruikt. Vanavond vertellen journalist Huib Modderkolk en misdaadverslaggever Peter R. de Vries hoe deze informatie zélfs wordt gebruikt bij het oplossen van moordzaken.

Man Bijt Hond keert terug op tv, Michael Abspoel en Maxim Hartman schuiven aan. Zestien jaar lang was het een vaste waarde op de Nederlandse televisie: het programma Man Bijt Hond. In 2015 moest de NCRV er mee stoppen, maar binnenkort keert het legendarisch programma terug. En dit keer bij SBS. Alle elementen zijn terug van weggeweest: de Babbelbox, Hond aan Tafel en de markante Nederlanders. Michael Abspoel, bekend als de stem van Man Bijt Hond en Maxim Hartman, jarenlang de vaste invaller als voice-over, vertellen vanavond wat dit programma zo uniek maakt.

Minister Cora van Nieuwenhuizen over de gevolgen van de aanhoudende droogte. Momenteel regent het pijpenstelen maar voor de Achterhoek is het niet meer dan een druppel op een hete plaat. De droogte bereikt in Nederland voor het tweede jaar op rij een recordhoogte. In de Achterhoek luidt men de noodklok: dieren- en plantensoorten dreigen voorgoed te verdwijnen en boeren zien hun gewassen verpieteren. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen ging vandaag persoonlijk de schade bekijken. Vanavond schuift ze aan bij Jinek over de vraag: hoe is dit in de toekomst te voorkomen?

In deze uitzending van Jinek waren Maxim Hartman en Peter R. de Vries te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op dinsdag 13 augustus door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie