Uitzending
Jinek - 2-8-2019

2-8-2019

Jinek

962 x bekeken | 0 reacties
5
Conchita Wurst over het leven als Eurovisiesongfestival-winnaar én zijn activisme. Tom Neuwirth, beter bekend onder zijn artiestennaam Conchita Wurst, werd in één klap wereldberoemd met zijn optreden als bebaarde diva tijdens het Eurovisie Songfestival van 2014. De Oostenrijkse artiest won, en dat is nog maar één van de vele hoogtepunten van deze ster. Wurst stond onder meer op de rode loper van de Golden Globes, werd uitgenodigd door Ban Ki-Moon, destijds secretaris-generaal van de VN, en is ambassadeur van de Europride 2019. Hij is een wereldwijd boegbeeld van de LHBT-gemeenschap met de overwinningsslogan: 'We are unstoppable!'. Hij vertelt over zijn leven na de overwinning op het Eurovisiesongfestival en welke impact dat op hem heeft gehad. En over hoe hij zijn bekendheid inzet voor de rechten van de LHBT-gemeenschap.

Cornald Maas, Rik van de Westelaken en Ellie Lust presenteren de Canal Pride. Morgen kleurt Amsterdam weer roze voor de Canal Parade, het hoogtepunt van de jaarlijkse Gay Pride. Dit jaar staat de parade in het teken van de lange strijd die gevoerd is voor homorechten. De dag wordt gepresenteerd door Rik van de Westelaken en Ellie Lust. Samen met Cornald Maas, die als jurylid punten geeft aan de voorbijkomende boten, zijn ze te gast.

Alexander Klöpping en David Korteweg over de afluisterschandalen bij Apple. Apple kondigde vandaag aan te stoppen met het uitschrijven van gesprekken die worden opgevangen door Siri, de virtuele assistent van Apple. Ook Google stopt hiermee. Eerder deze week lekte via klokkenluiders uit dat er onder meer werd meegeluisterd met mensen die seks hebben, drugsdeals en gesprekken tussen dokters en hun patiënten, zonder dat gebruikers van de apparatuur hiervan op de hoogte waren. Alexander Klöpping, founder en CEO van Blendle, en David Korteweg, beleidsadviseur van Bits of Freedom, praten over de onrust en ontwikkelingen binnen de technologische wereld.

In deze uitzending van Jinek waren Alexander Klöpping, Cornald Maas, Ellie Lust en Rik van de Westelaken te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op vrijdag 2 augustus door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie