Uitzending
Je Lijf, Je Leven - Najaar 2011 Aflevering 1

Najaar 2011 Aflevering 1

Je Lijf, Je Leven

13-11-2011

| 1890 x bekeken | 2 reacties
5
ALVLEESKLIER
Je alvleesklier is een langgerekte trosvormige klier van 15 cm lang. De alvleesklier heeft 2 functies. Een deel zorgt voor het produceren van spijsverteringssappen, die helpen bij het afbreken van ons voedsel en het andere deel produceert verschillende hormonen.

In de alvleesklier liggen namelijk de eilandjes van Langerhans die de hormonen insuline en glucagon aan het bloed afgeven. Zij reguleren samen de hoeveelheid glucose in je lichaam. Dit is je bloedsuikerspiegel. De glucose is van groot belang, omdat het de bron van energie is voor alle cellen in je lichaam.

Glucose halen we uit koolhydraten die wij via onze voeding binnenkrijgen, zoals groente, aardappelen en fruit.

DIABETES MELLITUS TYPE 2
De hoeveelheid glucose schommelt de hele dag en dat is normaal. Als er te veel glucose in je bloedbaan terecht komt, en niet wordt afgegeven aan je cellen dan bestaat de kans dat je diabetes mellitus type 2 hebt, in de volksmond suikerziekte.

Het kan zijn dat je diabetes mellitus type 2 hebt, zonder dat je het weet. In het begin heb je geen klachten. Waar je het aan kan gaan merken is als je last hebt van moeheid, veel dorst, veel moet plassen en slecht genezende wondjes hebt.

GENEESMIDDELENONDERZOEK
Een van Ô??s werelds grootste onafhankelijke organisaties voor geneesmiddelenonderzoek bij mensen is PRA. Hier wordt onderzoek gedaan naar het effect en eventuele bijwerkingen van (nieuwe) geneesmiddelen. Dit gebeurt met medewerking van vrijwilligers. Dit zijn zowel gezonde mensen als pati├źnten. Onderzoek op mensen is namelijk een verplichte stap in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, v├│├│r ze op de markt gebracht mogen worden.

Deze uitzending van het programma Je Lijf, Je Leven met de titel Najaar 2011 Aflevering 1 is uitgezonden op zondag 13 november door RTL5.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie