Uitzending
Je Lijf, Je Leven - De darmen

De darmen

Je Lijf, Je Leven

20-11-2011

| 2410 x bekeken | 0 reacties
4
Bij de afvalverwerkingcentrale komen dagelijks duizenden kiloís afval binnen. Grote grijpers, shovels en ovens gaan hard aan de slag om al het afval te verwerken tot het eindproduct. En dat gebeurt ook in jouw darmen. Voordat jouw voedsel poep wordt, gaat er een heel proces aan vooraf. En hoe dat precies gaat, zien we in deze aflevering. Dokter Floor volgt op de voet het proces van voedsel tot poep bij de afvalverwerking!

Groot belang
Een goede darmgezondheid is van groot belang en daarvoor kun je de hulp van goede bacteriŽn inschakelen. Dokter Floor gaat in gesprek met darmenexpert dokter Brummer die haar alles vertelt over goede bacteriŽn en over de aandoening PDS (prikkelbaar darm syndroom).

Prikkelbaar Darm Syndroom
Ook voor mensen met PDS zijn goede darmen cruciaal. Mevrouw Tiny Beckers vertelt hoe vervelend PDS is en wat zij er aan doet om zich weer goed te voelen.

Topsporters
En Floor begeeft zich in deze aflevering wel op heel glad ijs, want zij ontmoet topschaatser Hein Otterspeer. Voor topsporters als Hein is een goede darmgezondheid van groot belang. Hij legt Floor uit hoe hij zijn darmen gezond houdt.

Kaas!
BacteriŽn zijn ook smaakmakers! Floor bezoekt de kaasboerderij waar eigenaresse Hendrika de Jong haar alle ins en outs over kaasmaken vertelt. Waar komen de gaten in jouw kaas vandaan en hoe zorgen bacteriŽn die zo kunnen stinken voor die lekkere smaak?

Deze uitzending van het programma Je Lijf, Je Leven met de titel De darmen is uitgezonden op zondag 20 november door RTL5.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie