Uitzending
Ikon Documentaire - Wereldvrouwen: Ik ben nog lang niet dood

Wereldvrouwen: Ik ben nog lang niet dood

Ikon Documentaire

21-4-2009

| 2911 x bekeken | 0 reacties
7
(I'm not dead yet) Serie documentaires. Niets is wat het lijkt. Het romantische landgoed van Elizabeth Stopfords oma blijkt al dertig jaar het toneel te zijn van een pijnlijk trauma. De rolverdeling in deze familiegeschiedenis, die tenslotte zelfs de ontroerende familiefilmpjes hun onschuld ontneemt, wordt ontrafelt. Grootmoeder Ruth (87) heeft het familielandgoed beloofd aan een van haar twee dochters, met wie zij er 35 jaar heeft gewoond. De overdracht brengt echter zoveel spanningen met zich mee dat Ruth voor een paar weken naar haar ándere tweelingdochter in Frankrijk vertrekt. Als ze haar terugkeer steeds uitstelt, loopt ook in Frankrijk de spanning op. Pijnlijke herinneringen aan een verzwegen incestverleden kunnen niet langer worden onderdrukt. Ruths voortdurende ontkenning van dat verleden heeft een diepe wond geslagen tussen de tweelingzussen onderling en tussen moeder en dochters. Vijf jaar geleden besloot Elisabeth Stopford de overdracht op het landgoed met de camera te gaan volgen. Wat begon als de herkenbare strijd om een erfenis, bleek z'n oorsprong te hebben in een diep verborgen familiegeheim. Er wordt getoond hoe dit geheim, dat als een gezwel al ruim veertig jaar onderhuids aan het groeien is, tot uitbarsting komt. Stopford maakte een even unieke als persoonlijke film over haar familie, die na vele jaren van zwijgen en ontkenning moet dealen met een uiterst belastende 'dubbele' erfenis. Regie: Elizabeth Stopford.

Deze uitzending van het programma Ikon Documentaire met de titel Wereldvrouwen: Ik ben nog lang niet dood is uitgezonden op dinsdag 21 april door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee