Uitzending
Hollandse Zaken - 'De Eerste Burger'
Hollandse Zaken - 'De Eerste Burger'

'De Eerste Burger'

Hollandse Zaken

8-2-2018

| 735 x bekeken | 0 reacties
7
Bedreigt criminaliteit onze gemeente? Hebben lokale partijen genoeg kwaliteit? Kiezen burgers binnenkort hun eigen burgemeester? Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur komen in onze studio vijf eigenzinnige burgemeesters aan het woord. Lucas Bolsius (Amersfoort), Dagmar Oudshoorn (Uithoorn), Hubert Bruls (Nijmegen), Leny Poppe (Zundert) en de oud-burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders.

In onze eerste aflevering rond de gemeenteraadsverkiezingen: burgemeesters over grote kwesties die in veel gemeenten spelen. Motorbendes willen een clubhuis. De plotselinge komst van een AZC. Burgemeesters die bedreigd worden. Minderjarige geïntegreerde asielzoekers die worden uitgezet. De integriteit van raadsleden.

Veel komt op het bordje van de burgemeester terecht. Hoe gaat ‘De Eerste Burger’ daar mee om? Hoe dik moet zijn of haar huid zijn? Hoe houd je goed contact met burgers? En hoe voorkomt de burgemeester dat raadsleden vechtend over elkaar heen rollen?

In deze uitzending van Hollandse Zaken waren Bernt Schneiders, Hubert Bruls en Lucas Bolsius te gast. De presentatie was in handen van Cees Grimbergen. Deze uitzending van het programma Hollandse Zaken met de titel 'De Eerste Burger' werd uitgezonden op donderdag 8 februari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie