Uitzending
Hollandse Zaken - Recht op wraak

Recht op wraak

Hollandse Zaken

5-8-2017

| 1189 x bekeken | 0 reacties
6
Wanneer is een misdrijf voor de slachtoffers of nabestaanden voldoende vergolden? Hebben slachtoffers en nabestaanden recht op wraak voor aangedaan leed? In het strafrecht is ‘vergelding’ een uitgangspunt. Maar nabestaanden zien dat, waar zij ‘levenslang’ hebben, daders vrij rond lopen. De overheid constateert dat sommige misdrijven te licht worden bestraft. Minister Blok van Justitie stelt nu zwaardere straffen voor plegers van verkeersmisdrijven voor.

Ook Slachtofferhulp Nederland stelt vast dat het leed van nabestaanden wordt onderschat. De organisatie is van mening dat veroordeelde -en inmiddels vrijgelaten- moordenaars niet in de buurt van nabestaanden mogen terugkeren.

Wanneer is een misdrijf voor de slachtoffers of nabestaanden voldoende vergolden? Hebben slachtoffers en nabestaanden recht op wraak voor aangedaan leed?

Te gast zijn onder anderen Dolly Brugghe wier man Robert door een verkeerscrimineel werd doodgereden en Martin Huisman wiens dochter Rowena door haar stiefvader werd vermoord.

De presentatie was in handen van Cees Grimbergen. Deze uitzending van het programma Hollandse Zaken met de titel Recht op wraak werd uitgezonden op donderdag 3 augustus door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie