Uitzending
Hollandse Zaken - Gij zult beleggen!

Gij zult beleggen!

Hollandse Zaken

19-7-2018

| 1083 x bekeken | 2 reacties
5
Nederlanders slaan weer massaal aan het beleggen. De spaarrente is zo laag, dat je 'een dief van je eigen portemonnee bent' als je je geld op een spaarrekening laat staan. Banken en vermogensbeheerders adverteren grootscheeps om mensen tot beleggen te verleiden. Vakantiegeld of een teruggave van de belastingdienst? Snel beleggen! Je hoeft geen grote zak geld mee te nemen; met 50 euro kun je al beginnen te beleggen.

Vooral bitcoins – virtueel geld – zijn een populaire belegging. De les van de jaren negentig lijkt wel vergeten te zijn. Veel Nederlanders verloren destijds duizenden guldens toen de aandelenmarkt inzakte.

Met de stijging van het aantal beleggers, stijgt ook het aantal riskante beleggingen. Toezichthouder AFM waarschuwt voor de risico’s van de beleggingskoorts. Gewiekste, vaak buitenlandse beleggingssites, weten mensen soms tonnen uit de zak te kloppen. Ook komen er steeds meer spelachtige beleggingsapps op de markt. Beleggen lijkt dan een spelletje, totdat je geld is verdampt.

De presentatie was in handen van Cees Grimbergen. Deze uitzending van het programma Hollandse Zaken met de titel Gij zult beleggen! werd uitgezonden op donderdag 19 juli door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie