Uitzending
Het Uur van de Wolf - Gitaarjongens

Gitaarjongens

Het Uur van de Wolf

27-4-2013

| 8080 x bekeken | 0 reacties
7
Wat is de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de elektrische gitaar? Waarom kun je er als kleine jongen al zó verliefd op worden dat je haar wilt bezitten, aanraken en temmen? Henny Vrienten beweert dat er zoiets bestaat als een ‘gitaarjongen’. Als groot verzamelaar en liefhebber heeft hij de droom om de beste gitaristen van Nederland bij elkaar te brengen voor een eenmalig concert in Carré. Filmregisseur Erik de Bruyn deelt zijn passie voor gitaren en gaat voor deze documentaire met Vrienten via oefenkelders en zolderkamers op zoek naar het wezen van de gitaarjongen.

Op hun weg langs twaalf Nederlandse topgitaristen stuiten ze op verhalen over het eerste contact met het instrument, de zoektocht naar de ultieme gitaar en over het moment dat duidelijk werd dat de gitaar hun lot bepaalde. JB Meijers (De Dijk) vergelijkt de relatie met zijn gitaar met een huwelijk: “Ze moeten hun nukken hebben. De ene gitaar die álles heeft, is er gewoon niet’. Voor Daniël Lohues is de gitaar een verboden vrucht, voor Arthur Ebeling een “hond die ik elke dag moet uitlaten”. George Kooymans (Golden Earring) heeft zelfs een apart gitaarhuisje in zijn tuin en allen zweren bij een type, merk of model. Maar waar is de grote gitaarheld van Cuby and The Blizzards Eelco Gelling gebleven? Zou hij naar Carré willen komen om mee te spelen met de andere jongens?

Het resultaat van deze hartverwarmende zoektocht is voor iedereen mee te beleven in de aansluitende concertregistratie van Gitaarjongens in Carré.

Regie: Erik de Bruyn

Producent: KeyDocs

Deze uitzending van het programma Het Uur van de Wolf met de titel Gitaarjongens is uitgezonden op zaterdag 27 april door NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie