Uitzending
Het 3e Testament - 27-9-2008

27-9-2008

Het 3e Testament

831 x bekeken | 0 reacties
5
Hulp bij rouwverwerking
Ooit deed Paula Smidts een zelfmoordpoging. Ze overleefde dit wonder boven wonder, maar verloor wel haar been en de voet van het andere been. Door jarenlange revalidatie leerde ze weer lopen, maar kreeg bovenal ook psychisch haar leven weer op de rails. Ze besloot zich te specialiseren in rouwverwerking. Juist door wat ze zelf heeft meegemaakt, is zij in staat om anderen te helpen. Een beslissing die overeind bleef, zelfs toen het noodlot opnieuw toesloeg.


De Gebedswinkel
Waar in Woerden kun je terecht voor gratis koffie, thee, internet, toiletgebruik n voor een gebed? Dat kan in de Gebedswinkel, gelegen op een A-locatie midden in een winkelstraat in Woerden. Het initiatief is afkomstig van Jan Wolsheimer, voorganger bij een evangelische gemeente. Hij wilde een plek aanbieden waar je vrede en rust kunt vinden. De winkel heeft een speciale gebedsruimte die je kunt reserveren. "Het is mooi om in een ruimte te bidden waar voor jou ook iemand heeft gezeten om met God te praten."


Wisseldoosje
De dames Lies Schenker en Akke Keijzer wonen in hetzelfde flatgebouw. Ze zijn allebei ver in de tachtig. Toen zij hoorden dat een vrouw twee weken dood in haar huis had gelegen, besloten zij dat dit horrorscenario hen niet mocht overkomen. Ze bedachten het wisseldoosje. Elke ochtend haalt mevrouw Schenker het doosje uit haar brievenbus en stopt het bij haar buurvrouw, mevrouw Keijzer, in de bus. Die haalt het op haar beurt s middags uit haar postvak en stopt het weer terug in de bus van mevrouw Schenker. Zo weten de dames van elkaar dat ze nog leven, zonder dat ze verplicht elke dag bij elkaar op de koffie moeten.

Deze uitzending van het programma Het 3e Testament is uitgezonden op zaterdag 27 september door de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee