Uitzending
Het 3e Testament - 11-10-2008

11-10-2008

Het 3e Testament

820 x bekeken | 0 reacties
5
Karst van der Wolf
Nederland kent minstens zesduizend zwerfjongeren. Pension Maaszicht in Rotterdam vangt jongeren op die geen vaste woon- en verblijfplaats hebben. Zij krijgen opvang en de allerlaatste kans nog iets van hun leven te maken. De 20-jarige Karst van der Wolf belandde op zijn 17e op straat omdat hij stal, blowde en thuis niet te handhaven was. Maar het leven op straat bleek hard: soms had hij alleen geld om een pak koekjes te kopen waar hij dan van moest leven. Sinds kort heeft hij via Maaszicht een woning gekregen waar hij onder begeleiding zijn leven weer op orde probeert te krijgen. Ook werkt hij in restaurant Millers, een werkproject van Maaszicht. Maar waar hij écht helemaal zich zelf kan zijn is op de skatebaan. Skaten is zijn lust en zijn leven.

Juffrouw Jo van Elten
Juffrouw Jo van Elten is 85 jaar. Maar dat is voor haar geen reden om achter de geraniums te kruipen. Er is immers nog veel werk aan de winkel. Zes dagen per week is juffrouw Jo van Elten in verpleegtehuis Zilverschoon te vinden. Ze geeft de bewoners hun avondeten en houdt waar mogelijk een oogje in het zeil.

Maria’s van piepschuim
Herman van Elteren is beeldhouwer, toneelspeler en décorbouwer. Hij maakt Mariabeelden van allerlei soorten materiaal, bijvoorbeeld Mariabeelden die gebruikt worden bij een processie als een houten Maria niet in de regen mag. Of voor de Sound of Music in de Efteling. Ook privé heeft Herman veel met Maria. Zij beschermde hem ten tijde van de TWeede Wereldoorlog. Maria zorgde ervoor dat hij de kamer uitrende precies op het moment dat er een bom op zijn stoel ontplofte.

Deze uitzending van het programma Het 3e Testament is uitgezonden op zaterdag 11 oktober door de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee