Uitzending
Het 3e Testament - 16-8-2008

16-8-2008

Het 3e Testament

1579 x bekeken | 0 reacties
4
Saskia Reusens
De Vlaamse schrijfster Saskia Reusens schreef het boek 'Borsten'. Een Een onderwerp waar ze zelf een haat-liefdeverhouding mee had. Ze signaleert in haar boek dat veel vrouwen zich in deze tijd gedwongen voelen om een perfect uiterlijk te hebben, waardoor ze van alles aan hun lijf laten doen. In Het 3e Testament een hartenkreet om je goed te voelen in je eigen lijf: zonder kunstgrepen. Dat komt bovendien de erotiek ten goede.

Johan 't Hart
Op het Pieter Nieuwland College in Amsterdam werken de leerlingen aan een rap tegen grof taalgebruik, want dat wordt niet getolereerd in de klas. Leraar Johan ít Hart begon samen met zijn collega Peter van der Bosch een offensief tegen grof taalgebruik in de klas in de hoop dat dit ook buiten de school leidt tot vermindering van verbaal geweld. Grof taalgebruik vergroot namelijk ook nog eens het gevoel van onveiligheid. Een boodschap aan Het 3e Testament in rapvorm.


Agnes Klitsie
Gymnasiumleerling Agnes Klitsie kreeg op haar vijftiende een dochter, iets wat in de katholieke Zaanstreek van de jaren '60 een schande voor de familie was. Ze beviel noodgedwongen onder een valse naam van een meisje dat meteen na de bevalling werd weggehaald en ter adoptie werd aangeboden. In Het 3e Testament doet ze haar verhaal en roept ze vrouwen die ooit hetzelfde overkwam op om te proberen hun afgestane kinderen weer terug te vinden.

Deze uitzending van het programma Het 3e Testament is uitgezonden op zaterdag 16 augustus door de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie