Uitzending
Het 3e Testament - 10-1-2009

10-1-2009

Het 3e Testament

1012 x bekeken | 0 reacties
5
Innocent Anyanwu
Innocent Anyanwu kwam jaren geleden als illegaal in Nederland terecht. Hij zwierf door de Bijlmer en klopte op een dag ten einde raad aan bij de kerk van voorganger Texel. Texel zag wat in de jongen en raadde hem aan een carrière als bokser op te pakken. Geen gebruikelijk advies van een geestelijk leider, maar Texel was het gewend om ingevingen uit de hemel serieus te nemen. Dit was de weg die Innocent moest inslaan. De tweede man die in hem geloofde was bokstrainer en fiscaal jurist Martin Jansen. Tot op de dag van vandaag heeft hij Innocent onder zijn hoede. Nu, een paar jaar later, is Innocent klaar voor een gooi naar het Europese kampioenschap.

Ineke Hilgersom
Ineke Hilgersom vangt verslaafden en verschoppelingen op. Zij gelooft in deze mensen en is dag en nacht in de weer om het leven voor hen wat draaglijker te maken. En zij gelooft in God die vaak op wonderbaarlijke wijze haar gebeden verhoort. Ineke heeft veel om voor te bidden: een bankstel omdat iemand op een kale vloer leeft, een caravan voor Karel die net uit de gevangenis komt, of doorzettingsvermogen voor Jan om van de drugs af te blijven. Soms lukt het haar mensen door de ellende heen te slepen, het goede pad op. Want, al worden ze door iedereen afgeschreven, Ineke blijft in hen geloven.

Ineke Hilgersom schreef een boek over haar ervaringen met verslaafden en mensen die op straat leven: "Belevenissen van een vrijwilligster".

Deze uitzending van het programma Het 3e Testament is uitgezonden op zaterdag 10 januari door de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee