Uitzending
Helder - IQ

IQ

Helder

25-11-2009

| 1290 x bekeken | 0 reacties
6
Pas in het nieuws.
Een Engels jongetje van 2 jaar dat niet gewoon met blokken speelt, maar al boeken van voortplantingsrituelen van pingu´ns leest. Hij heeft een IQ van 160 en is daarmee even slim als Albert Einstein.

Nederlanders hebben een gemiddelde IQ score van 107. Ongeveer 2,5% van de Nederlanders heeft een IQ van boven de 130. Deze mensen zijn hoogbegaafd.

Inmiddels zijn wetenschappers het erover eens dat er meer bij intelligentie komt kijken dan alleen een hoog IQ. Ook praktisch inzicht, creativiteit en hoe sociaal en emotioneel je bent zijn van invloed.
Te gast in de studio Reinoud de Jongh, biopsycholoog en schrijver van het boek 'feiten en fabels van ons brein'. Hij vertelt hoe je ervoor kunt zorgen dat je zo slim mogelijk wordt.

3 x Helder

* Je IQ geeft aan hoe je scoort op een intelligentietest. Hoe hoger je IQ hoe beter je waarschijnlijk op school kon leren.
* Robots kunnen op sommige gebieden mensen verslaan, maar wij zijn nog altijd intelligenter.
* Je kunt slimmer worden door actief en gezond te leven. Sporten is daarbij net zo belangrijk als hersengymnastiek.

Deze uitzending van het programma Helder met de titel IQ is uitgezonden op woensdag 25 november door Teleac. Te gast was Reinoud de Jongh. De presentatie was in handen van Renate Wennemars en Pernille La Lau.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen Úcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!