Uitzending
Helder - Grote Nederlandse komieken

Grote Nederlandse komieken

Helder

18-11-2009

| 3952 x bekeken | 0 reacties
4
Lachen is gezond!

Het heeft iets magisch; de rode velours gordijnen en het pluche van het theater. Het licht dooft, de spots op het toneel gaan aan en de spanning stijgt. Maar ook thuis op de bank is het heerlijk om naar een goede komiek te kijken. Toon Hermans, Wim Kan en Wim Sonneveld ofwel ‘De Grote Drie' veroverden niet alleen de theaters maar ook de huiskamers.

Maar wie zijn nu de grote komieken van ons land? En wie moeten we zeker in de gaten houden de komende jaren? En bestaat er eigenlijk wel zoiets als typisch Nederlandse humor?
Daar praten we onder andere over met Kick van Veer, cabaretdeskundige en presentator van het televisieprogramma Andermans Veren.
En te gast in Helder cabaretičre Lenette van Dongen! Ze staat al 20 jaar op de planken en gaat nu met de show Nikč door het land. Tenslotte nemen we samen met voormalig directeur Joost Nuissl een kijkje in De Kleine Komedie. Het theater waar elke cabaretier van droomt.

3 x Helder

* Nederland heeft een grote komedie en cabaret traditie.
* Wim Kan, Wim Sonneveld en Toon Hermans zijn de grote drie komieken uit de Nederlandse geschiedenis.
* Cabaret en komedie zijn populairder dan ooit. Het aantal mensen dat een theater bezoekt is groter dan ooit. Bovendien is er nog nooit zoveel humor geweest op de televisie.

Deze uitzending van het programma Helder met de titel Grote Nederlandse komieken is uitgezonden op woensdag 18 november door Teleac. Te gast waren Lenette van Dongen en Joost Nuissl. De presentatie was in handen van Renate Wennemars en Pernille La Lau.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie