Uitzending
Hallo Nederland - 11-9-2018

11-9-2018

Hallo Nederland

251 x bekeken | 0 reacties
6
Afgelopen weekend is één de grootste theaterproducties van dit jaar in Leeuwarden in première gegaan: De Stormruiter. Een stuk over de strijd van de mens tegen het water. Bijzonder is dat er maar liefst honderd Friese paarden in de voorstelling te zien zijn. Een paar van die unieke Friese paarden zijn van levensgenieter Frits de Jong.

Verder: de vader van de drie jaar geleden omgekomen Dascha Graafsma uit Hilversum zit op het politiebureau en gaat naar eigen zeggen niet meer naar buiten voor hij de bewakingscamera-beelden heeft waarop de laatste momenten van zijn dochter te zien zijn. Hij wil deze gebruiken om zelf onderzoek te doen naar de dood van zijn dochter. De politie kwam namelijk al vrij snel tot de conclusie dat Dascha zelfmoord heeft gepleegd. Haar vader wil zich daar niet zomaar bij neerleggen.

En het is 11 september, een dag die voor altijd verbonden blijft aan de aanslagen op de Twin Towers in New York, in 2001. Maar hoezeer deze aanslagen de wereld ook hebben veranderd, het wordt zelden of nooit behandeld in de geschiedenislessen op school. En dat is onbegrijpelijk, vindt de Vereniging van Geschiedenisleraren.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Jeroen Latijnhouwers en Mascha de Rooij. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op dinsdag 11 september door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie