Uitzending
Hallo Nederland - 4-9-2018

4-9-2018

Hallo Nederland

385 x bekeken | 0 reacties
6
De stem van Rob Petersen (62) schalde jarenlang over het circuit om de races te voorzien van commentaar. Zijn werk is inmiddels gestopt, maar zijn passie gaat onverminderd door. We gingen met hem terug in de tijd tijdens de Historic GP, ter ere van zeventig jaar autorace op het Circuitpark Zandvoort.

Verder: in vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. Een paradijs waar volgens boswachter Jaap Kloosterhuis veel te weinig aandacht voor is.

En heb toch wat meer oog voor elkaar. Die oproep valt te lezen in een manifest dat vandaag is verschenen. Initiator van de oproep is het Schakelteam Personen met Verward Gedrag. Volgens deze overheidsinstantie zijn we met z'n allen verantwoordelijk voor de opvangen van mensen in psychische nood. De hulp kunnen we niet alleen overlaten aan hulpinstanties.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Jeroen Latijnhouwers en Mascha de Rooij. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op dinsdag 4 september door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie