Uitzending
Goudzoekers - Ryanair

Ryanair

Goudzoekers

20-10-2010

| 3380 x bekeken | 0 reacties
8
Ryanair weet al jaren als ultieme prijsvechter te overleven en zelfs forse winsten te boeken. En dat terwijl tickets soms zelfs goedkoper zijn dan een pak luiers. Wat is het echte geheim achter het ‘Ryanair model’? We horen regelmatig verhalen over staand vliegen of betalen voor wc gebruik. Maar hoe zit het met personeel? En wat is de rol van de kleine luchthavens waar Ryanair op vliegt? Wat voor kortingen geven zij aan de prijsvechter? Goudzoekers ontrafelt het verdienmodel van Ryanair.

Verslaggevers Pieter van der Wielen en Martijn Kieft maken een vergelijking tussen een vlucht van British Airways en Ryanair, van Hilversum naar de Big Ben in Londen. Hoeveel zijn ze nu echt kwijt aan geld en hoe lang doen ze er over? Verder interviews met oud-piloten van Ryanair over de arbeidsomstandigheden en Italiaanse onderzoekers naar het verdienmodel. Daarnaast onderzoeken we aan de hand van een vergelijking tussen vliegvelden hoeveel de belastingbetaler mee betaalt aan dit verdienmodel van Ryanair.

Deze uitzending van het programma Goudzoekers met de titel Ryanair is uitgezonden op woensdag 20 oktober door de VPRO. De presentatie was in handen van Martijn Kieft, Chris Vijn, Hans de Geus en Pieter van der Wielen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie