Uitzending
Goudzoekers - Kip

Kip

Goudzoekers

8-9-2010

| 1524 x bekeken | 0 reacties
6
Steeds meer mensen eten biologisch waardoor het aanbod steeds groter wordt. Van boeren en producenten maar ook het aantal biologische winkels zie je overal verschijnen. Dat is mooi, want dan kan de prijs naar beneden, zou je zeggen. Maar met kip is iets vreemds aan de hand. Want waar gewone kipfilet vaak niet meer dan 4-5 euro kost, een biologisch stukje kip is 5 keer zo duur. Hoe kan dit?

In de eerste aflevering van het derde seizoen duikt Goudzoekers in de wereld van de biologische kip. De verslaggevers Martijn Kieft en Pieter van der Wielen ontdekken dat een biologische kuikentje geboren is als gewone kip. Maar het merendeel van diezelfde kip eindigt ook weer tussen de reguliere kip als basis voor knakworsten en kipnuggets of het wordt verwerkt voor de export. Nederlanders eten namelijk alleen maar kipfilet. De rest eten we niet. Ook niet de bewuste consument.

Deze uitzending van het programma Goudzoekers met de titel Kip is uitgezonden op woensdag 8 september door de VPRO. De presentatie was in handen van Martijn Kieft, Chris Vijn, Hans de Geus en Pieter van der Wielen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!