Uitzending
Goedemorgen Nederland - 17-10-2008

17-10-2008

Goedemorgen Nederland

1631 x bekeken | 0 reacties
6
Het CDA wil Amsterdam
Wat vindt Jack de Vries (CDA) van de burgermeester van Rotterdam in spe, Ahmed Aboutaleb (PvdA).

Het Nieuwsoverzicht deel 1
Het nieuwsoverzicht van vrijdag 17 oktober 2008.

Het charmeoffensief van Jack de Vries
Hij moet 7000 gaten zien te dichten en dat is niet makkelijk. Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries kampt als grootste werkgever van Nederland met een drastisch tekort aan mankrachten. Daarom schuwt hij nu geen middel om potentiŽle medewerkers naar het defensieterrein te 'lokken'. Je ogen laten laseren, een missie overslaan vanwege je jonge kinderen of een abonnement op de sportschool: Staatssecretaris Jack de Vries neemt drastische maatregelen om zijn personeelstekort op te vullen.

De rol van de media in de kredietcrisis
Niemand ontsnapt aan de berichtgeving over de kredietcrisis. Wat doet al die informatie over de financiŽle stand van zaken met ons? We worden bedolven onder meningen van allerlei analisten, dagelijkse voorspellingen en jargon. Is al die aandacht in krant en bladen, op internet en radio en tv wel goed voor ons, schieten we er iets mee op? Bert van de Veer is in de studio om antwoord te geven op die vraag. 'Het is de media in ieder geval niet gelukt om duidelijk te maken wat er aan de hand is, ik denk dat geen hond het weet.'

Gazprom niet nieuwe eigenaar AZ
Wie wordt de nieuwe eigenaar van AZ? En hoe deed Dirk Scheringa afgelopen week afstand van zijn voorzitterschap? Prangende vragen in roerige tijden. Lichtpuntje: AZ versloeg Groningen deed weekend met 0-1. Toon Gerbrands, algemeen directeur, legt uit.

Opening schaatsseizoen
Het is maandag, dus dat betekent dat onze vaste sportdeskundige Marcel RŲzer is aangeschoven. Natuurlijk blikt hij terug op dť wedstrijd: Ajax - Feijenoord, maar ook op de situatie van Hercles trainer Gertjan Verbeek en de opening van het schaatsseizoen.

FinanciŽle opvoedtips van het NIBUD
Een kwart van de jongeren tussen 15 en 25 jaar heeft moeite met rondkomen. En dat is de schuld van hun ouders. Die falen namelijk in de financiŽle opvoeding. Daarom komt het Nibud vandaag met een nieuwe campagne. Tips voor ouders hoe ze hun kinderen moeten leren omgaan met geld. GabriŽlla Bettonville van dat Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting legt uit.

Vijf jaar na de moord op Theo van Gogh
Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat Theo van Gogh werd verfmoord.Een paar kogels en een mes maakten een einde aan het leven van de veelbesproken regisseur. Doesjka van Hoogdalem was de vaste regie-assistente van de films van Van Gogh en behoorde tot zijn inner circle.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op vrijdag 17 oktober door de KRO. Te gast waren Jack de Vries, Bert van der Veer, Doesjka van Hoogdalem, Marcel RŲzer en Toon Gerbrands.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie