Hoe maken ze nou kroepoek van garnalen? En hoe maken ze de snack zo knapperig? Jimmy ontdekt in
Thailand welk geheim ingrediënt kroepoek zo uniek maakt. Matt neemt een kijkje in de wereld van de kruiden. We kopen steeds meer kruidenplantjes in een pot, maar waarom is het zo moeilijk om die plantjes in leven te houden? Bij Engelands grootste producent van verse kruiden leert hij met welke geavanceerde technologie ze langer in leven kunnen worden gehouden. En in
Israël maakt hij kennis met een heel bijzondere basilicumplant: half boom, half kruid. Kate snapt niet wat mineraalzout, of 'Lo Salt', nou eigenlijk is. Volgens het etiket bevat het veel minder natrium. Maar natrium is gewoon zout. Wat zit er dan wel in dit 'zout'? En verdient zout eigenlijk wel zo'n slechte naam als het om onze gezondheid gaat?
Deze uitzending van het programma Food CIA met de titel Kroepoek, zout en kruiden werd uitgezonden op maandag 18 maart door KRO-NCRV.