Uitzending
Expedition Unlimited - 29-12-2008

29-12-2008

Expedition Unlimited

1560 x bekeken | 0 reacties
6
De karavaan van Expedition Unlimited heeft de provincie Kwazulu Natal verlaten en is nu in de provincie Mpumalanga. Het plaatsje Hazyview wordt gezien als de poort naar het beroemde Krugerpark. Hier bloeit de toeristische sector. De arme Zuid Afrikaanse bevolking probeert hiervan te profiteren. Langs de weg staan tientallen kraampjes waar houtsnijwerk als kunst- en gebruiksvoorwerpen worden gemaakt en verkocht.
En dat is precies wat de teams ook moeten doen. Ze gaan in de leer bij de houtsnijders en maken elk een eigen kunstwerk dat ze aan toeristen moeten zien te slijten.
Het team dat het meeste geld ophaalt wint een voorsprong voor de komende etappe. Al het opgehaalde geld gaat naar een goed doel.

De 8e fietsetappe van Expedition Unlimited start bij Graskop en is de allerzwaarste van de serie. Het traject leidt de teams in de zinderende hitte over ‘dirtroads’, steile heuvels, scherpe bochten en diepe afdalingen naar het historische goudzoekersdorp Pelgrim’s Rest.
Deze hels zware etappe eist zijn tol van de tot nu toe altijd vrolijke en optimistische Joey. Hij twijfelt ernstig aan de inzet van zijn partner.

Deze uitzending van het programma Expedition Unlimited is uitgezonden op maandag 29 december door LLINK. De presentatie was in handen van Marc de Hond en Froukje Jansen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie